bergmark architects

Robertson's close student housing

The second of the  two extensions to student housing complexes, this one  at Robertson's Close in Edinburgh's Old Town, was completed in the autumn of 2013

The project consists of new build student common rooms and wardens' offices  within the internal courtyard, removing bin stores and a laundry block from the site. 

The main common room is a double height space with a mezzanine, where the double height front windows face the Courtyard. High level windows at the mezzanine lets sunlight in from the South and provides views of the silver birches in the garden behind the building. The staff offices and entrance are accommodated within a single storey wing which links the common room to the existing student residences.

Architectural team: Jens Bergmark, Tim Beecher, Darren Delicata

Structural and Services Engineers: Harley Haddow Consulting Engineers

Quantity Surveyor: Brownriggs